Monday, January 30, 2012

AJL26

Malam td aku p AJL26 dengan Coach A. 2 hari ktorang pening nak pakai baju ape. Tema smart casual. Almaklumlah, pertama kali p acara seumpama ini. Last2, belasah je pakai ape. Macam la kite yg nak lalu blue carpet tuh.. kuikuikui.. Kitorang gerak dari Putrajaya jam 6.30pm melalui MEX dan sampai dalam jam 7pm++. After park, straight to the stadium. Ramai orang sangat nok.. aku jadi 'segan' lak.. *tetibe*.. tu yg menonong x pandang kiri kanan tu. Masuk je dewan (kami dapat complimentary VIP tickets seh.. tenkiu very much kepada penaja.. heh).. kami menonong je duduk kat level 2, padahal, boleh je p Arena n amek port dekat dengan pentas. Dayummm! rugi rugi rugi.. kami x nampak lak signage & x tahu lak leh duduk situ.. owhhh, 'kerugian'.. xpe xpe.. gara2 'ngopeng' org len tanya mane seat vip dan dimaklumkan boleh duduk kat situ, maka kamipun melabuhkan punggung di situ. taun depan aku duduk depan tv! setel.. ^__^ *time masuk tu, ternampak Yuna & band beliau.. wow! she is so tall & slim! nak amek gambar, beliau dikelilling oleh peminat beliau. so, cam bese la amek gambar candid (curik!).. hahaha. x mjadik lak. gegar. gegegege





AJL26 yang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil diacarakan oleh pengacara duo yang tidak asing lagi iaitu Faizal Ismail dan Cherryl Samad. Derang ni sangat best dan kelakar. Gabungan kimia di antara mereka sangatlah menjadi. LIKE banyak2! =) tema majlis adalah air... sustainability & continuity of music industry @ Malaysia.. coolness.. pentas sangat cantik dan canggih.. screen besar kat belakang n depan pentas tu pakai screen LED.. sangatlah sharp image kat situ. I like the way different ambiances created for every performances. Flow dia sangat smooth & well prepared.. Made me in awe & excited+looking forward to the next performance. :) My first time tengok depan mata majlis berlangsung, so, memang lah teruja tu lain macam skit. although perhaps ada sedikit technical probs (mase Hafiz nyanyi tu kuar bunyik tv xde siaran.. x sure pulak kalo itu adalah disengajakan untuk bagi sound effect.. ehehe..), the show continue as planned.


....... jap g sambung.. huhuhu..


Finally, the results out! Hafiz is the man of the day! He wore only track suit & t-shirt. No need to worry about what to wear and no need to spend a lot. Congratulations to him! =) His "Awan Nano" made him won the Best Vocal too. btw, i do love Alyah's performance; she got the award for Best Performance (Remy Ishak's was there too!!!!). The trio Jac-Ning-Shila also did well in their "Beribu Sesalan", got d 2nd runner up. Faizal Tahir wow the crowd by burning down the piano. Fuh! fantastic! He got the 3rd place with "Karma". All in all, AJL26 is the best! All the performances were fantastic. There were a slot of tribute to the late Sudirman too. =)


Coach A and I went home during Hafiz sang for the last time. We rushed to avoid traffic. Sempat lagik amek gambar.. :P



Tapikan. I'd lost my phone! Terus patah balik stadium and didn't find it. I held my tears back then. Coach A calm me down. He tried many time to call and even text it, until the phone switched off (or low bat). After that, terus balik, singgah beli McD (drivethrough).. That night, terus call Digi Call Centre and blocked the line. After that, fikir balik, aku dah block, how to know that my phone is in safe hands? Demm! Dahla x register HTCsense.com mmg ergggg.. boleh jadi gile kalo x control diri.. :( 

*x bitau mak pun phone ilang.. kalo x sure lebih dramatik dari aku! huhuhu




Tuesday, January 24, 2012

Favourite Video of the Day


Nandez was soooo excited doing his shopping! =D

video



Monday, January 23, 2012

Another Misuse

Some students misuse the vouchers that are suppose to be used to buy their own books. Instead, they sold it to other party and make money. ~maybe yang jual tu student tahun akhir kot n da nak abis sem dah. Bistu, nak buat ape baucar tu? baik jual/bagi kat orang.. kot lah kot.. my two cents ~


*Footnote: Still figure out on what book(s) to buy.. hehehe*

Sunday, January 22, 2012

I HEART RA.ONE!

Just watched Ra.One for the second time. Still enjoy the film very much and love the songs veryy verryy muchh! These are the vids that we enjoyed very much.. :)





*Footnote: I know.. too much "verry mucchh".. deyyy, Chitti is in the muvie btw! ;)




Ini diambil semasa pertandingan Futsal Parlimen






Coach A masok tivii!! ^^

Egegege.. akhirnya nampak Coach A kat tv.. smlm, dalam rancangan TV Al Hijrah.. cecube tengok Coach A yang mane satu.. hehehe.. layaaannn~


video





Friday, January 20, 2012

"Merdeka! Merdeka!" =P

Yay! Dengan tamatnya masa menjawab OSM504 petang semalam, maka dengan rasminya juga, tamat sudah Final Exam untuk semester yang ke-5 ini.. Phewwww! Keempat-empat paper aku jawab dan aku keluar awal.. Apa gunanya termenung dan menyeksa diri kan? ekekeke.. Papehal, aku dah jawab sedaya upaya. Hopefully, lepas lah kesemuanya.. Apa yang pasti, semester depan, aku nak amek 2 subjek ja.. Aku ni ade 'selected memory' dan susah nak ingat.. Tapi kan,  aku terbaca satu  blog ini. memang membuka mata aku lah.. katanya, "jangan paksa diri belajar/membaca sesuatu subjek tu sehingga stress dan tak ingat apa yang dipelajari. Tapi, anggap ianya sesuatu perkara baru yang bermanfaat untuk dipelajari dan cuba terapkan perasaan ingin tahu terhadap subjek tersebut. Nescaya, kamu akan belajar dengan seronok dan pemahaman terhadap sesuatu subjek tu akan lebih jelas. Paling penting, bila kamu sudah mengetahui/mempelajari subjek tersebut, kongsilah dengan orang lain.. demi kebaikan diri dan masyarakat.. " haaa.. begitulah sedikit sebanyak tips yg beliau bagi.. betul tu babe.. final exam ritu, aku x membaca/ulangkaji tunggang langgang.. but, i find d right time/mood, baca in a fun way.. puff! boleh la aku ingat walau x sepenuhnya.. I will definitely change my style of study.. ;)


by the way, masuk opis tadi, terpandangla calender 2012 yang comel banget.. from BTN kalo x silap.. sangat menyukai gambar ini:-



Monday, January 16, 2012

Semalam daku menonton Sherlock Holmes

Dah jadi tebiat lak tengok muvi saat2 minggu tayangan akhir.. Heh.. Coach A yang ajak tengok semalam.. Aku, follow jer.. ingatkan nak 'berpantang' lah kan sampai last paper.. xpe.. tinggal satu paper je lagipun.. heh.. mase p kaunter tiket tu, mmg ade bnyk seat kosong lah.. so, as usual, kami akan cari seat yang kat area tengah.. hehe.. memandangkan x sempat nak dinner, kami bli jer bebola ayam, dan jagung sebagai alas perut.. nak naik tu, ade lak sekumpulan sahabat ala2 Maher Zain.. hehehe.. sampai jer, kami tunggu dalam 10 menit camtu lah sebelum citer tu muler.. x mengharap sangatlah bahawa muvi ini akan menghiburkan kami.. tambahan pula, yang earlier sequel pun x tengok lagik.. :P

Setelah hampir 2 jam menonton, ternyata amattttt menghibuarkan.. citer ni sangattttlah bestt.. kelakar dan banyak lah twist dier.. apart from interesting journey and hurdles, there were actions that kinda made my heart jump! ehe.. then, bahasa sangatlah inggeris baku... seb bek ade subtitle, so, xdela kene 'tinggal kapal'.. miahahah.. Aku sangat suke wedding gown Mrs. Watson.. simple yet elegant.. haruslah kene dengan taste aku.. (teringat gown Kate Middleton.. kelasss!) hehehe.. Mr. Sherlock Holmes ni macam x betul sket tapi, super genius.. pandang jauh ke hadapan.. bak kate Coach A.. Bijak Sana.. ! ehe.. Mr. Watson lak, sangat pengemas orang nye.. sentiasa smart jer.. ehe.. gentleman lah katekan.. apart from these 2, d most remembered part is during the part at Mr. Holmes' house. remember the butler-Stanley? "Stanley.. where are you going?" Cool dow dier.. heheheheh..

Overall, ibu jari lah dan tepuk tangan..

Cheers! =)

Wednesday, January 11, 2012

TAKEOVER


I Loikkeee ~

Baucar Buku

Haaa.. semalam mase log in i-class, aku ternampak la announcement nih.. Agihan Baucar Buku 1Malaysia.. wehhuuu! RM200 yoo.. Walaupun semester ni dah habis, tapi baucar ni sangat berguna n aku rase nak beli buku2 untuk future reference.. balance tu nanti, boleh la angkat sama itu sedikit stationeries.. kalo ade lagi balance, nak redeem novel boleh? ngehngehngeh.. Well, baucar ni Pak PM dah announce dah mase Pembentangan Bajet 2012 last year.. for bebudak STPM onwards.. Sangat grateful yoo~ Kene amek cecepat coz valid until end of March 2012.. Rasenye, Kak Zihan and d gang dah amek kot tadi.. Lusa nak tanya derang lah .. ;) Kalo nak tahu info yg lebih lanjut, sila layari Baucar Buku 1Malaysia




Peaceeee ^___^


Monday, January 9, 2012

Cita2 aku mase tecik~

Mase aku tecik.. aku tersangatlah hyper dan tersangatlah comot.. eheheh.. sangat ingin tahu n sangat suke berjalan/explore tempat baru.. Aku pernah sesat kot dalam hutan.. hahahaha.. p mana2, orang akan ingat aku adalah lelaki.. :P bile da besar sket, curiosity aku memang x sudah2.. dan aku ade simpan satu cita-cita nih.. slalunye, kalo cikgu tanye cita2 aku kat kelas, aku akn jawab standard-nak jadi cikgu.. ehehe.. tapi sebenarnya, jauh di lubuk hati.. aku teringin sangat nak menjadi pramugari.. bile aku suarakan kepada mak aku, terus die gelak kat aku.. almaklumlah, aku ni rendang, chubby, gelap, kurang cantik.. hehehe.. betul gak tu.. terasa la sket, tapi aku sedar diri.. (kadang2 bile aku belek cermin, aku rase aku ok jer.. :P ) hehehe.. tapi sebenarnya, mak aku risau dengan 'dunia' atas awan nih.. macam2 lah justifikasinya.. muncung sekejap lah aku bile xde sokongan.. ehehehe.. (well..not wrong to dream right? eheh..)


Aku nak jadi pramugari sebab aku tak penah naik belon (kapal terbang). Aku slalu imagine macamne perasaan kat belon tu.. sambil membelah awan.. melihat laut dan gunung ganang dari atas.. to wear that kebaya (MAS punye kebaya).. buat sanggul siput stewardess MAS.. travel ke luar negara.. awesomeness! aku rase, ianya satu kerjaya yang sangat kelaaass! seriously, this is my thing! *kalo aku nak rase sume tu, aku boleh je bercita2 nak jd pilot ker, air fighter ker, angkasawati ker.. hehehe* kalo tengok citer yg ade scene atas belon kan, mule la mata aku membundar sebesar2nya.. hehehehe.. n then mula la fikiran merawang.. waaaaahh~ 


Tapi, cita2 aku x kesampaian.. ape nak buat~~


Korang dulu mase tecik, ape cita2 ek? ^___^

Wednesday, January 4, 2012

Musim Peperiksaan ^^

FYI, minggu ini bebudak yuuaiitiiieemm da stat final exam dah. Maka, bersungguh-sungguh la mokcik beli minyak tanah & burn d midnight oil.. kuikuikui.. Perasaannye, of coz bercampur baur.. Persiapannye, tengok pass yr questions -> fahami pattern soalan -> target pade topic yg rase2 akan kluar.. (kate study smart..? hahaha) Papehal pun, usaha selagi terdaya, jawab selagi boleh sembang jauh.. ahahaha..

A very good luck to all my coursemates! =)

*Ni skarang pun tengah musem doriyan nehh.. hehehe..

Template by:

Free Blog Templates